 |
Kudzu - A harmónia amely belülről fakad!
Kudzu szárított őrleményét tartalmazó étrend - kiegészítő kapszula polifenol tartalommal.
A növény története:
 A kínai orvoslás évszázadok óta használja a növényt gyógyászati célokra. Az Egyesült Államokba csak 1876-ban került a kudzu, mint dísznövény. A múlt század nyolcvanas éveinek végén kezdték az amerikai tudósok vizsgálni a Kudzut és fedezték fel kiemelkedő tulajdonságait gyógyászati szempontból.
Tudományos vizsgálatok: 1989-ben az Észak-Karolinai Egyetem tudósainak jelentésében az állt, hogy a kudzugyökér stabilizálja az idegrendszert. Később bebizonyították, hogy a kudzu befolyásolja az agy szerotinin- és dopamintermelését.
Ezek a hormonok az idegrendszerre hatnak úgy, hogy biztosítják a folyamatos ingerületvezetést. A dopamin és a szerotonin felelős a kedélyállapotért is. Ezeknek a hormonoknak a hiánya szélsőséges hangulatokat idéz elő - a túlzott agresszivitástól kezdve a gyakori idegösszeomlástól át a depresszióig. A kudzunak hatására a szerotonin és a dopamin hosszabb ideig marad a keringési rendszerben, és természetes módon stimulálja agyunk jutalmazó rendszerét.
Kutatók szerint a daidzein hatása megközelíti egy nagyon fontos hormon, az ösztrogén hatását. Ösztrogénhiány menopauza idején lép fel nőknél. Az 1990-es évek végén japán tudósok észrevették, hogy a kudzu enyhíti ezen kellemetlen tüneteket. Egy 2000-ben végzett kutatás eredményei szerint a daidzein csontépítő sejtekre való pozitív hatását írják le.
Az 1990-es években kezdett kutatások a kudzuban található izoflavonoidokkal kapcsolatban arra mutatnak, hogy a genisztein védő hatású lehet a prosztata- és mellrákkal szemben. Vizsgálatok előzetes adatai azt mutatják, hogy a kudzuban található puerarin, javíthat a cukorbetegek inzulin rezisztenciáján.
A Kudzu vasban és más ásványi anyagokban (nátrium, kálcium) gazdag, valamint szénhidrátokat (főleg keményítőt) tartalmaz, ezért több benne az energiát adó kalória, mint a mézben.
A kudzu a méreganyagokkal terhelt máj működésének segítésében, emésztési zavarok, rossz vérkeringés, fejfájás, izomfájdalom, helytelenül működő idegrendszer, a szervezet általános kimerültsége és gyengesége esetén szintén hatékonynak bizonyult.
A kudzu hatásai: - Befolyásolja a szerotonin- és dopamintermelést az agyban, ami erősítheti az idegrendszert és pozitív hatással lehet a kedélyállapotra. - Csökkentheti az izomfájdalmakat és a fejfájást. - Általánosan javíthatja a közérzetet, erőt adhat. - Méregtelenítheti a belső szerveket, különös tekintettel a májra. - Csökkentheti az inzulinrezisztanciát. - Segíthet a változókor tüneteinek enyhítésében.
Hatóanyagai: Tartalmaz, számos hasznos izoflavonoidot, beleértve daidzeint (gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatás) és genisteint (leukémia ellenes hatás). Ezen kívül egyedülálló puerarin forrás. A kudzu gyökér vegyületei befolyásolhatják az ingerületátvivő anyagok hatását (pl. szerotonin, GABA).
Összetevők: Flavin 7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), kudzu gyökér (Pueraria lobata) szárított őrlemény, B6 vitamin, kapszula borítása: zselatin.
Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:
|
1 kapszula
|
Isoflavon
|
50 mg
|
B6-vitamin
|
1 mg *RDA 71,4%
|
Össz polifenol: Ebből: - flavonoid - resveratrol
|
12,46 mg
8,72 mg 0,0062 mg
|
*RDA a felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a.
Felhasználási javaslat: - 1 kapszula. Bő vízzel lenyelni.
Ellenjavallat: A termék fogyasztása nem ajánlott kisgyermekek, terhes, ill. közvetlenül terhesség előtt álló nők, szoptatós anyák, pubertás korban lévő fiatal lányok, valamint olyan egyének számára, akiknél (korábban hormon-függő) nőknél elsősorban emlő daganatot diagnosztizáltak, ill. kezeltek.
Kiszerelések: - 100 db, 250 db.
|