 |
A dióolaj jótékony hatásai: - Erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. - A dióolaj linolsav-tartalmának immunrendszer-erősítő hatást tulajdonítanak, hogy a németek mondják, lendületet ad a hormon háztartásnak. - Belélegezve aromaterápiára is jó. - A dióbél egészségmegőrző, szív- és érrendszeri betegségeket megelőző hatása fokozottan érvényesül a dióolajban. - Csökkenti a koleszterinszintet, a vérrögképződést, a trombózisveszélyt. - A bélgörcs ellen is jó a dióolaj, hasmenés ellen is. Mintegy 15 g dióolaj bevétele eredményt hoz. - Alzheimer-kórt késleltető hatást is tulajdonítanak a dióolajnak, valamint lázcsillapító hatást is. - Magas az Omega-3 és Omega-6 zsírsavtartalma, melynek köszönhetően alkalmas enyhe depressziós tünetek kezelésére, valamint felnőttek és gyerekek esetében a megváltozott élethelyzetekhez való alkalmazkodás segítésére. - Gombaölő hatása miatt alkalmas bizonyos eredetű gombás fertőzések kezelésére. - Regenerálja a bőrt, mivel nagyon magas az E-vitamin tartalma, ezért nagyon jótékony hatású a különböző bőrproblémák esetén (pl. irritált, nagyon száraz, ekcémás bőr esetén).
----------------------------------------
Omega 3 zsírsavak: OMEGA-3 videó! - Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3 lenne, de sajnos ehelyett az 1:15, sőt az 1:30 arány. - A szervezet biológiai, genetikai fejlődése nem tudja követni a modern élelmiszerek által megtestesített táplálkozást. - Ajánlott napi fogyasztás: 2 000 mg Omega-3, 6 000 mg Omega-6.
Mi az oka a rossz Omega-3:Omega-6 aránynak? - Növényi és állati zsíradékok, vaj, margarin, disznó-, kacsa-, libazsír Napraforgó-, oliva-, kukorica-, repceolaj.
Miért fontos számunkra az 1:3 vagy annál jobb Omega-3:Omega-6 arány? - Az omega-6 túlsúlya csökkenti a sejtmembrán átjárhatóságát. - Az étrendi omega-6 linolsav (LA) a szervezetben omega-6 arachidonsavvá (AA) alakul át, amelyet a sejtmembránjaink tárolnak. Az omega-6 arachidonsavból (AA) előállított bioaktív alkotóelemek felelősek mind az akut gyulladás megindításáért, mind a krónikus gyulladás folytatódásáért a szervezetben, ami számos életmóddal kapcsolatos egészségügyi problémát okozhat. - Az omega-6 erősíti, míg az omega-3 gátolja a gyulladásos folyamatokat. - Az omega-3 zsírsavak a sejtjeinken belül több jelátviteli folyamaton keresztül csökkentik a gyulladásos folyamatokat.
- A gyulladás a test azonnali reakciójának része a fertőzésre vagy sérülésre, de az ellenőrizetlen gyulladás károsítja a szöveteket. Valójában a kontrollálatlan gyulladás fontos szerepet játszik olyan betegségek patológiájában, mint az asztma, reumás ízületi gyulladás és az atherosclerosis. Az omega-3 zsírsavak azon képessége, hogy befolyásolják az arachidonsav anyagcserét, a javasolt gyulladásgátló hatásuk középpontjában áll.
A különböző betegségekben az alábbi arányok átlépése esetén drasztikusan megnő a kockázat: - Rheumatoid arthritis Ω3/Ω6 1/3. - Asztma Ω3/Ω6 1/5. - Szív- és érrendszeri betegségek Ω3/Ω6 1/4. - Vastagbélrák Ω3/Ω6 1/3.
Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya: - Helyreállítja a gyulladásos folyamatokat. - Javítja a sejtek normál működését. - Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Összetevők: Hidegen sajtolt Dióolaj.
Átlagos tápérték 100 ml-ben:
Energiatartalom |
min. 3684 kJ (880 kcal) |
Zsír melyből telítetlen zsírsavak |
min. 95 g min. 9 g |
Szénhidrát melyből cukrok |
0 g 0 g |
Fehérje |
0 g |
Arányok: Omega-3 zsírsav 12%. Omega-6 zsírsav 44,1%. Omega-9 zsírsav 17%. Telített zsírsav 10%.
Felhasználási javaslat: - 5 ml / nap.
Kiszerelés: - 500 ml.
|