Flavin G77 TimeX Omega-3 szirup (500ml)

Flavin G77 TimeX Omega-3 szirup (500ml) - 31900 Ft
Cikkszáma: 2509
Ára: 31900 Ft
Bonuszpont: 100
Ajánlja ismerősének !
Termékvélemény


Széles spektrumú, epigenetikai bázisú, tudományos alaposságú összetétel!
Sejtöregedés lassítása, genetikai információ védelme!


A Flavin G77 összetétele nemzetközileg publikált genetikai és epidemiológiai kutatási eredmények figyelembevételével lett kifejlesztve!

Genetikai információk a szolgálatunkban!
Az utóbbi évek kutatásai közvetlen összefüggésekkel mutattak rá a genetikánk és a betegségeink kapcsolataira. Ezek alapján meghatározottak olyan genetikai variációk, melyek bizonyos betegségek esetén előnyösek, vagy hátrányosak számunkra.

Népegészségtani szempontból széles kört érintő betegségcsoportok a szív és érrendszeri (Cardio) betegségek, a daganatos (Cyto) megbetegedések, valamint a sejtöregedés okozta problémák (TimeX).

Ezen betegségcsoportok esetén kiemelten fontos a kapcsolódó gének figyelembevétele, működésük segítése vagy szükség esetén gátlása, csendesítése. Kutatások rámutattak, hogy bizonyos tápanyagok (pl. flavonoidok) pozitív hatással lehetnek a gének által hajlamosított betegségek elkerülésére, lefolyására.

----------------------------------------

Mik azok a Flavonoidok?
A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.

A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.

Csökkentik a LDL ("rossz" koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.

Megtekintem a Flavonoidokról szóló rövid, ismertető videót!

Mióta ismerjük a Flavonoidokat?
1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.

Mire jók a Flavonoidok?
A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.

A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.

----------------------------------------

Telomer:
A telomer a kromoszómát alkotó DNS végén lévő többszörösen ismétlődő részekből álló szakasz. Minden sejtosztódáskor, amikor létrejön a kromoszóma másolata, a telomer egy része nem másolódik le, így a telomerek minden egyes osztódásnál rövidebbek lesznek.
Amikor a telomer hossza kritikus méretűre csökken, a sejt elpusztul. Ebből következik, hogy minél hosszabb a telomer, a sejt annál több osztódásra képes, illetve minél rövidebb a telomer, a sejt annál kevesebb osztódásra képes.

Sejtszintű öregedés:
A kromoszómák minden osztódás során mintegy 50-150 nukleotiddal rövidülnek. Ezt nevezik végreplikációs problémának. Az életvitel, a napi stressz gyorsítja a telomer rövidülését. Ez a megfigyelés közvetlen kapcsolatot teremt a napi terhelés öregítő hatása és a telomerhossz által meghatározott sejtöregedés között. Az egyébként egészséges ember élettartamát az elfogyó telomer limitálja.

Telomeráz:
A telomeráz enzim a sejtosztódáskor megrövidített telomer szakaszt hosszabbítja meg, ezáltal a lehetséges osztódások számát növeli. Az a gén, ami a telomeráz enzim termeléséért felel, ott van a testet alkotó sejtek DNS-ében inaktív állapotban.

Astragalus gyökér:
- A hagyományos kínai orvoslásban több mint kétezer éve alkalmazott gyógynövény.
- Immunerősítő tulajdonsággal rendelkezik.
- Antioxidáns hatású.
- Aktiválja a telomeráz enzimet.

Green Tea extract - EGCG:
- Magas polifenol tartalom.
- Antioxidáns hatású.
- Segíti az agy- és szívműködést.
- Segít megelőzni a telomer rövidülését.

Red Flavonoid extract:
- Egyedi összetételű flavonoid koncentrátum.
- Kiemelkedő antioxidáns hatás.
- Szív- és érrendszer támogatás.
- Növeli a telomeráz aktivitását.

A hosszabb telomerek segítenek:
- Az öregedés lassításában.
- A fiatalos test és lélek megőrzésében.
- A fizikai és szellemi aktivitás növelésében.
- Magasabb életminőség elérésében.

----------------------------------------

Omega-3 zsírsavak:
- Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3 lenne, de sajnos ehelyett az 1:15, sőt az 1:30 arány.
- A szervezet biológiai, genetikai fejlődése nem tudja követni a modern élelmiszerek által megtestesített táplálkozást.
- Ajánlott napi fogyasztás: 2 000 mg Omega-3, 6 000 mg Omega-6.

Mi az oka a rossz Omega-3:Omega-6 aránynak?
- Növényi és állati zsíradékok, vaj, margarin, disznó-, kacsa-, libazsír Napraforgó-, oliva-, kukorica-, repceolaj.

Miért fontos számunkra az 1:3 vagy annál jobb Omega-3:Omega-6 arány?

- Az omega-6 túlsúlya csökkenti a sejtmembrán átjárhatóságát.
- Az étrendi omega-6 linolsav (LA) a szervezetben omega-6 arachidonsavvá (AA) alakul át, amelyet a sejtmembránjaink tárolnak. Az omega-6 arachidonsavból (AA) előállított bioaktív alkotóelemek felelősek mind az akut gyulladás megindításáért, mind a krónikus gyulladás folytatódásáért a szervezetben, ami számos életmóddal kapcsolatos egészségügyi problémát okozhat.
- Az omega-6 erősíti, míg az omega-3 gátolja a gyulladásos folyamatokat.
- Az omega-3 zsírsavak a sejtjeinken belül több jelátviteli folyamaton keresztül csökkentik a gyulladásos folyamatokat.

- A gyulladás a test azonnali reakciójának része a fertőzésre vagy sérülésre, de az ellenőrizetlen gyulladás károsítja a szöveteket. Valójában a kontrollálatlan gyulladás fontos szerepet játszik olyan betegségek patológiájában, mint az asztma, reumás ízületi gyulladás és az atherosclerosis. Az omega-3 zsírsavak azon képessége, hogy befolyásolják az arachidonsav anyagcserét, a javasolt gyulladásgátló hatásuk középpontjában áll.

A különböző betegségekben az alábbi arányok átlépése esetén drasztikusan megnő a kockázat:
- Rheumatoid arthritis Ω3/Ω6 1/3.
- Asztma Ω3/Ω6 1/5.
- Szív- és érrendszeri betegségek Ω3/Ω6 1/4.
- Vastagbélrák Ω3/Ω6 1/3.

Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya:

- Helyreállítja a gyulladásos folyamatokat.
- Javítja a sejtek normál működését.
- Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

----------------------------------------

Növényi bioflavonoidokat és telítetlen zsírsav hatóanyagokat tartalmazó összetétel.

Összetevők:
Szűrt-tisztított víz, 77 fajta polifenol/flavonoid tartalommal rendelkező gyümölcsök, virágok, magvak, gyógyfüvek, fűszerek, gyökerek , levelek szárított őrleményei (lásd bővebben lent), Astragalus gyökér kivonat (0,53%), C-vitamin (aszkorbinsav), Quercetin 98%, Stevia (Steviol-glikozid), meggyszár őrlemény, cseresznyeszár őrlemény, kálium-klorid, betain, galagonya bogyó őrlemény, szőlőmag kivonat, gránátalma kivonat (ellagic acid 40%), Tea poliphenol (EGCG), Rhodiola rosea gyökér őrlemény, paradicsom kivonat (likopin), Poligonum cuspidatum gyökér (Resveratrol), D-vitamin (kole-kalciferol), Omega-3.

Gyümölcsök:

Alma, bodza, borókabogyó, citromhéj, csipkebogyó, fekete áfonya, fekete cseresznye héj, fekete ribizli mag-héj, fekete szeder mag-héj, galagonyabogyó, homoktövis, kökény, narancshéj, piros ribizli mag-héj, szilva, vörös szőlő mag-héj.

Virágok:
Akácvirág, bodzavirág, búzavirág, galagonyavirág, hibiscusvirág, homoki gyopár, kamillavirág, komlóvirág, kökényvirág, körömvirág, levendula, mórmályva virág, narancsvirág, orvosi hárs virág, rózsaszirom, sáfrányos szeklice.

Magvak:
Ánizsmag, cirok mag, csipke mag, édes kömény, fűszerkömény, kapor mag, kardamon mag, lenmag, lepkeszeg mag, máriatövis mag, mustármag, napraforgó mag, tökmag, vörös szőlőmag.

Gyógyfüvek:
Apróbojtorján, aranyvesszőfű, cickafarkfű, citromfű, fűzfakéreg, kukorica bajusz, lucernafű, meggyszár, orvos pemetefű, szagosmügefű.

Fűszerek:
Bazsalikom levél, fahéj kéreg, kakukkfű, koriander mag, oregano levél, rozmaring levél, zöld tea, szegfűszeg virágbimbó.

Gyökerek:

Cékla, csicsóka, édesgyökér, fehérmályva gyökér, ginseng gyökér, gyömbér, macskagyökér.

Levelek:
Borsmenta, csalán, gyermekláncfű levél, komló, nyírfalevél, orvosi zsálya.

Javasolt fogyasztás:
- 10 ml /  nap, max. 20 ml / naponta.

Tárolás:
10-20 C között, felbontás után hűtőben tárolandó. Kérjük, ne egyen vagy igyon bele, külön pohárba töltse ki az elfogyasztani kívánt mennyiséget. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért az üvegben a szájban található emésztést segítő anyagoktól erjedés kezdődhet.

Kiszerelés:

- 500 ml.

Összes: 0 db

E-mail: info@flavitamin.hu
Telefonos megrendelés
(Minden hétköznap 10:00 és 14:00 között):
+36/70 431-4750