 |
Mik azok a Flavonoidok? A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.
A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.
Csökkentik a LDL ("rossz" koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
Megtekintem a Flavonoidokról szóló rövid, ismertető videót!
Mióta ismerjük a Flavonoidokat? 1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.
Mire jók a Flavonoidok? A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.
A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.
Szervezetünkre gyakorolt jótékony hatása: - Fogyasztása segíti a sejtek regenerálódását, optimalizálja működésüket. - Lassítja az öregedés folyamatát és erősíti szervezetünk ellenálló képességét a káros külső hatásokkal szemben. - Növeli az állóképességet, javítja a memóriát. - Kiválóan alkalmas a gyakori stresszhelyzetek által okozott állapotok csökkentésére. - A tapasztalatok alapján állítható, hogy fogyasztásával csökken a koleszterin és a triglicerid szint, amelyek a szív- és érrendszeri katasztrófák rizikófaktorai. A tiszta érrendszeren keresztül lehetővé válik a méreganyagok kiürülése, a méregtelenítő szervek hatékony működése. - Megelőzhető, megszüntethető a vérkeringés elégtelen működéséből adódó egészségkárosodás, normalizálódik a sejtek oxigén- és tápanyag ellátása. - Fogyasztói tapasztalatok bizonyítják, hogy előnyös a cukorbetegségben szenvedők számára is.
Összetevők: Flavin7 Bioflavonoid complex 26% (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), növényi zsír, élelmi rostok, édesítőszerek (eritrit, szteviol glikozidok), repceolaj, zsírszegény kakaópor, emulgeálószer: napraforgó lecitin.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Mogyorót és diófélét feldolgozó üzemben készült. Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.
Átlagos tápérték:
|
100 g készítményben |
Energiatartalom |
1576 KJ (384 kcal) |
Fehérje (g) |
0,3 |
Szénhidrát (g) - melyből cukrok - melyből polifenolok |
15 0,1 15 |
Zsír (g) - melyből telített zsírsav |
38 14 |
Rost (g) |
20 |
Só (g) |
0 |
Javasolt fogyasztás: - 1 kávéskanál (7-8 g) / nap.
Összes polifenol tartalom: - 5 000 mg / 100 g.
Tárolás: - 10-20 °C között, felbontás után csak hűtőben. Kérjük, ne egyen bele, külön pohárba töltse ki az elfogyasztani kívánt mennyiséget. Tartósítószert nem tartalmaz, ezért az üvegben a szájban található emésztést segítő anyagoktól erjedés kezdődhet.
Kiszerelés: - 240 g.
|