 |
Késleltetett felszívódású kapszula! Támogatott enzimatikus védelem!
Enzimek: Az enzimek a szervezetünkben lejátszódó minden folyamatban, így az emésztésben és kulcsszerepet játszanak. Az emésztőenzimek feladata, hogy elősegítsék a tápanyagok kémai lebontását. Kutatások bizonyították, hogy a kor előrehaladtával, az emberi szervezetben az enzimtermelés fokozatosan lelassul, az enzimszint csökken, mely krónikus betegségek kialakulásához vezethet.
Milyen enzimeket ismerünk? - Emésztő. - Transzportáló (szállító). - Transzformáló (a tápanyagok átalakításában közreműködő). - Metabolizáló (a tápanyagok lebontásában, felszívódásban segítő és kiválasztó).
A testsaját enzimek szabályozzák: - Szabadgyök lekötését és szállítását. - Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését. - A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése). - A blokkolt idegvezetékek felszabadulását. - A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást. - A sav-bázis háztartást. - Az emésztést. - A hormonrendszert. - Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény). - A fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát. - Az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését.
Mindennapi étkeink: - A tejtermékek, olajak, magvak és diófélék zsírtartalma például viszonylag magas, s viszonylag magas a saját zsírjuk emésztését elősegítő lipáz koncentrációjuk. - A szénhidrátokban dús ételekben, mint például a gabonafélékben több az amiláz és kevesebb a lipáz és a proteáz. - A sovány húsokban tetemes mennyiségű proteáz van, katepszin formájában, és egy kis amiláz. - Az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsökben és zöldségekben kevesebb a fehérjét és a keményítőt emésztő enzim, ellenben sok a növényi rostok lebontásához szükséges celluláz nevű enzim.
Az ipari élelmiszerek enzimekben hiányosak! A tartósítószerek és a tartósítási eljárások egy része, valamint a főzési hő 46°C felett tönkreteszi a táplálékainkban természetesen megtalálható enzimek nagy részét. Emiatt a szervezetünk arra kényszerül, hogy több enzimet termeljen.
Fogyasszunk nyers, enzimekben bővelkedő élelmiszereket! A nyers ételekben megtalálható enzimek segítik az emésztést. Ahhoz, hogy a táplálékból enzimekhez jussunk nyers élelmet kell fogyasztanunk. Ennek egyik fő oka, hogy az enzimek hő tűrése általában alacsony.
A húsokat ritkán fogyasztjuk nyersen, jellemzően átfőzzük, túlsütjük őket és ezzel a bennük található enzimeket károsítjuk.
A nyers húsokban található proteázok (fehérjebontó enzimek) megfelelő körülmények között elkezdik a húsok bontását, ami egyfajta előemésztésnek tekinthető. A nyershúsokat fogyasztó ember szervezetének kevesebb enzimet kell kiválasztania, így energiát spórol meg. Ez a folyamat adja például az eszkimók jó egészségi állapotának titkát, de a modern emberre ez csekély mértékben jellemző.
Krónikus betegségek: Az összes halálozás 54%-át teszi ki a szív- és érrendszeri betegségek. Ezen belül a szívbetegségeket közvetlenül követi a stroke, mely az egyik vezető oka a felnőttkori rokkantságnak, és összességében a harmadik leggyakoribb haláloki tényező. A stroke megelőzhető főbb rizikófaktorai a dohányzás, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint elkerülésével vagy korai kezelésével. Segítségünkre vannak olyan anyagok a táplálékainkban, melyek valamilyen módon gátolják a vérrögök kialakulását. Ilyenek a bioflavonoidok és bizonyos enzimek, például a nattokináz is.
Nattokináz: A nattokináz enzimet a natto japán ételből vonják ki, más szója alapú ételben nem található. Ennek oka, hogy a nattokináz a főtt szójabab Bacillus subtilis natto baktériumtörzzsel való egyedi erjedési folyamat közben keletkezik.
Kutatás: Az University of Chicago kutatója Dr. Hiroyuki Sumi 1990-es kutatásaiban megerősítést nyert, hogy a nattokináz enzik, vagy a natto élelmiszer orális alkalmazása enyhén fokozta a fibrinolitikus (a véralvadék lebontását elősegítő) aktivitást a plazmában. Állatkísérletben érfestéses (angiográfiás) vizsgálattal megfigyelhető volt a mesterségesen létrehozott vérrögök (trombusok) képződése, majd a Nattokináz tartalmú kapszulák orális adagolása következtében azok bomlása. A kapott eredmények arra utalnak, hogy a Nattokináz használata nem csak a kialakult embólisa kezelése során ígéretes, de jó lehetőség lehet a vérrögök okozta problémák megelőzésére, mint például a stroke vagy a szívroham.
Összetevők: Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), nattokinase enzim (szójabab kivonat), Sophora Japonica L. virág kivonat (kvercetin), Polygonum cuspidatum gumó kivonat (rezveratrol), kapszula borítása: zselatin (zselésítő anyagok: Hipromellóz, Gellángumi).
Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:
|
1 kapszula |
2 kapszula |
Nattokináz enzim |
150 mg |
300 mg |
Kvercetin |
49 mg |
98 mg |
Rezveratrol |
49 mg |
98 mg |
Össz polifenol - ebből flavonoid: |
6,68 mg 4,68 mg |
13,35 mg 9,35 mg |
Késleltetett felszívódású kapszulába csomagolva, hogy a hatóanyagok csak ott fejtsék ki hatásukat, ahol a legnagyobb szükség van rájuk!
Késleltetett felszívódású kapszula / DR kapszula: A klasszikus lágyzselatin kapszula tartalmának felszívódása 5 perccel a bevétel után a gyomorban megkezdődik. A késleltetett felszívódású kapszulában a hatóanyagok, 45 perccel a bevétel után, a gyomor savas közegén védetten átjutva, már a béltraktusban fejti ki a hatását.
- Filmbevonat nélkül védi a hatóanyagokat a savak ellen. - Növényi alapú, vegetáriánus kapszula. - Továbbfejlesztett stabilizált nedvesség érzékenység. - Ízek és szagok elfedése, amellyel csökkennek az emésztési irritációk.
Kiszerelés: - 60 db késleltetett felszívódású DR kapszula.
|