Natto Intenzyme DR kapszula (60db)

Natto Intenzyme DR kapszula (60db) - 5700 Ft
Cikkszáma: 2295
Ára: 5700 Ft
Bonuszpont: 19
Ajánlja ismerősének !
Termékvélemény


Késleltetett felszívódású kapszula!
Támogatott enzimatikus védelem!

Enzimek:

Az enzimek a szervezetünkben lejátszódó minden folyamatban, így az emésztésben és kulcsszerepet játszanak. Az emésztőenzimek feladata, hogy elősegítsék a tápanyagok kémai lebontását. Kutatások bizonyították, hogy a kor előrehaladtával, az emberi szervezetben az enzimtermelés fokozatosan lelassul, az enzimszint csökken, mely krónikus betegségek kialakulásához vezethet.

Milyen enzimeket ismerünk?

- Emésztő.
- Transzportáló (szállító).
- Transzformáló (a tápanyagok átalakításában közreműködő).
- Metabolizáló (a tápanyagok lebontásában, felszívódásban segítő és kiválasztó).

A testsaját enzimek szabályozzák:
- Szabadgyök lekötését és szállítását.
- Az érelmeszesedés lerakódásainak (koleszterin) leépítését.
- A vér folyékonyságát (trombózis megelőzése).
- A blokkolt idegvezetékek felszabadulását.
- A sebgyógyulást és a fájdalomcsillapítást.
- A sav-bázis háztartást.
- Az emésztést.
- A hormonrendszert.
- Az autoimmun betegségeket (ízületi fájdalmak, sokízületi gyulladás, köszvény).
- A fertőzéses betegségek (vírusos, bakteriális) gyógyulási folyamatát.
- Az elfajult sejtek (tumorok) felismerését és megsemmisítését.

Mindennapi étkeink:

- A tejtermékek, olajak, magvak és diófélék zsírtartalma például viszonylag magas, s viszonylag magas a saját zsírjuk emésztését elősegítő lipáz koncentrációjuk.
- A szénhidrátokban dús ételekben, mint például a gabonafélékben több az amiláz és kevesebb a lipáz és a proteáz.
- A sovány húsokban tetemes mennyiségű proteáz van, katepszin formájában, és egy kis amiláz.
- Az alacsony kalóriatartalmú gyümölcsökben és zöldségekben kevesebb a fehérjét és a keményítőt emésztő enzim, ellenben sok a növényi rostok lebontásához szükséges celluláz nevű enzim.

Az ipari élelmiszerek enzimekben hiányosak!
A tartósítószerek és a tartósítási eljárások egy része, valamint a főzési hő 46°C felett tönkreteszi a táplálékainkban természetesen megtalálható enzimek nagy részét. Emiatt a szervezetünk arra kényszerül, hogy több enzimet termeljen.

Fogyasszunk nyers, enzimekben bővelkedő élelmiszereket! A nyers ételekben megtalálható enzimek segítik az emésztést. Ahhoz, hogy a táplálékból enzimekhez jussunk nyers élelmet kell fogyasztanunk. Ennek egyik fő oka, hogy az enzimek hő tűrése általában alacsony.

A húsokat ritkán fogyasztjuk nyersen, jellemzően átfőzzük, túlsütjük őket és ezzel a bennük található enzimeket károsítjuk.

A nyers húsokban található proteázok (fehérjebontó enzimek) megfelelő körülmények között elkezdik a húsok bontását, ami egyfajta előemésztésnek tekinthető. A nyershúsokat fogyasztó ember szervezetének kevesebb enzimet kell kiválasztania, így energiát spórol meg. Ez a folyamat adja például az eszkimók jó egészségi állapotának titkát, de a modern emberre ez csekély mértékben jellemző.

Krónikus betegségek:
Az összes halálozás 54%-át teszi ki a szív- és érrendszeri betegségek. Ezen belül a szívbetegségeket közvetlenül követi a stroke, mely az egyik vezető oka a felnőttkori rokkantságnak, és összességében a harmadik leggyakoribb haláloki tényező. A stroke megelőzhető főbb rizikófaktorai a dohányzás, a magas vérnyomás és a magas koleszterinszint elkerülésével vagy korai kezelésével.
Segítségünkre vannak olyan anyagok a táplálékainkban, melyek valamilyen módon gátolják a vérrögök kialakulását. Ilyenek a bioflavonoidok és bizonyos enzimek, például a nattokináz is.

Nattokináz:
A nattokináz enzimet a natto japán ételből vonják ki, más szója alapú ételben nem található. Ennek oka, hogy a nattokináz a főtt szójabab Bacillus subtilis natto baktériumtörzzsel való egyedi erjedési folyamat közben keletkezik.

Kutatás:
Az University of Chicago kutatója Dr. Hiroyuki Sumi 1990-es kutatásaiban megerősítést nyert, hogy a nattokináz enzik, vagy a natto élelmiszer orális alkalmazása enyhén fokozta a fibrinolitikus (a véralvadék lebontását elősegítő) aktivitást a plazmában.
Állatkísérletben érfestéses (angiográfiás) vizsgálattal megfigyelhető volt a mesterségesen létrehozott vérrögök (trombusok) képződése, majd a Nattokináz tartalmú kapszulák orális adagolása következtében azok bomlása.
A kapott eredmények arra utalnak, hogy a Nattokináz használata nem csak a kialakult embólisa kezelése során ígéretes, de jó lehetőség lehet a vérrögök okozta problémák megelőzésére, mint például a stroke vagy a szívroham.

Összetevők:
Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), nattokinase enzim (szójabab kivonat), Sophora Japonica L. virág kivonat (kvercetin), Polygonum cuspidatum gumó kivonat (rezveratrol), kapszula borítása: zselatin (zselésítő anyagok: Hipromellóz, Gellángumi).

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:

1 kapszula 2 kapszula
Nattokináz enzim 150 mg 300 mg
Kvercetin 49 mg 98 mg
Rezveratrol 49 mg 98 mg
Össz polifenol
- ebből flavonoid:
6,68 mg
4,68 mg
13,35 mg
9,35 mg


Késleltetett felszívódású kapszulába csomagolva, hogy a hatóanyagok csak ott fejtsék ki hatásukat, ahol a legnagyobb szükség van rájuk!

Késleltetett felszívódású kapszula / DR kapszula:
A klasszikus lágyzselatin kapszula tartalmának felszívódása 5 perccel a bevétel után a gyomorban megkezdődik. A késleltetett felszívódású kapszulában a hatóanyagok, 45 perccel a bevétel után, a gyomor savas közegén védetten átjutva, már a béltraktusban fejti ki a hatását.

- Filmbevonat nélkül védi a hatóanyagokat a savak ellen.
- Növényi alapú, vegetáriánus kapszula.
- Továbbfejlesztett stabilizált nedvesség érzékenység.
- Ízek és szagok elfedése, amellyel csökkennek az emésztési irritációk.

Kiszerelés:
- 60 db késleltetett felszívódású DR kapszula.

Összes: 0 db

E-mail: info@flavitamin.hu
Telefonos megrendelés
(Minden hétköznap 10:00 és 14:00 között):
+36/70 431-4750