 |
Rezveratrol + Q10 + folsav kapszula
Rezveratrol:
A rezveratrol növényi eredetű hatóanyag, megtalálható a vörös szőlő héjában, ezáltal többféle vörösborban is, valamint a keserűfűben is (Polygonum cuspidatum). A rezveratrol a növény immunválaszként termelt vegyülete, mely a fertőzésektől védi. Mennyisége az éghajlat, a talaj és a növénykezelés függvénye.
Antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a káros oxidatív folyamatok, így a sejtek öregedésének gátlásához, emellett pozitív hatással lehet a szénhidrát, zsír anyagcserére is. A 80-as években népegészségügyi adatok alapján vált nyilvánvalóvá, hogy a vér-koleszterinszinttel arányosan nő a koszorúér betegségekből eredő (szívinfarktus) halálesetek száma. Ez az összefüggés igaznak bizonyult minden iparosodott országra, de nem Franciaországra. Kiderült ugyanis, hogy pl. a franciáknál átlagosan majdnem annyira megemelkedett a vér koleszterin, mint nálunk, de Magyarországon mégis kb. ötször többen halnak meg szívinfarktus következtében, mint Franciaországban. E jelenséget nevezzük "Francia Paradoxon"-nak.
Hamarosan kiderült, hogy a "Francia Paradoxon"-ért a dél-francia borok tehetők felelőssé. További vizsgálatok pedig kimutatták, hogy főként a dél-európai borokban található rezveratrol a "Francia Paradoxon" legfontosabb hatóanyaga. Számos állatkísérlet és klinikai vizsgálat igazolta, hogy a rezveratrol valóban (több, mint 80%-kal) csökkenti a színinfarktus előfordulásának esélyét. Sőt, állatkísérletekben azt is megfigyelték, hogy a "művileg" kiváltott infarktus miatt elhalt szívizomterület jóval kisebb lesz a rezveratrol kezelés hatására.
A rezveratrol egy erős antioxidáns hatású polifenol. A kapszula az alkalmazott extrakciós eljárás révén nagy tisztaságban (95-98%) tartalmazza.
Hatása: - Antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a káros oxidatív folyamatok, így a sejtek öregedésének gátlásához, emellett pozitív hatással lehet a szénhidrát-zsíranyagcserére is. - Klinikai vizsgálatok és népegészségügyi adatok bizonyítják, a rezveratrol és a bioflavonoidok érrendszerre gyakorolt kedvező és rákellenes hatásait. - Ajánljuk főleg azoknak, akik szívük és érrendszerük egészségét rezveratrol fogyasztással szeretnék támogatni.
Q10 Koenzim: A koenzim Q10 a test saját hatóanyaga, melyet ubiquinonnak neveznek. A koenzim Q10 elsőrendű antioxidáns tulajdonságú és valamennyi sejt működéséhez nélkülözhetetlen.
A koenzim Q10 katalizátorként támogatja a sejtek energiapótlását. A sejtek energiaközpontjának a felépítésében is részt vesz, és kulcsszerepet játszik a sejten belüli folyamatokban. A Q10 úgy működik, mint az energiát termelő erőművek. A táplálékkal fölvett energia, biokémiai folyamatok során a szervezet által felhasználható formába alakul át. Szervezetünk koenzim Q10 szintje korunk előrehaladtával csökken.
A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de nem mindig megfelelő mennyiségben! A megszokott táplálkozással szinte lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q10 koenzimet (ennek az anyagnak a természetes forrása - makréla, lazac, szardínia, marhaszív és máj), ezért szükséges a pótlólagos szedése.
Alkalmazás: - A Q10 alkalmazása elsősorban szív- és érrendszeri betegségek esetén - mint például a pangásos szívbetegség, koszorúér betegség, magas vérnyomás - van jó hatással. - A méregtelenítési folyamatok hatásfoka nő, az öregedési folyamat lassul, a sejtek élete meghosszabbodik. - Különféle látási problémák esetén is alkalmazható, igen jó hatású szürkehályog kialakulása ellen. - Erős antioxidáns, valamint segíti az immunrendszer sejtjeinek működését, mivel ezek igen energiaigényesek. Tízféle közönséges Q-koenzim létezik, de közülük egyedül a Q10 található meg az emberi szövetekben.
Folsav: A folsav szerepet játszik a vérképzésben, a normál sejtosztódásban, az immunrendszer kiegyensúlyozott működésében, szükséges továbbá a gyomor-bélrendszer épségéhez és a szájnyálkahártya épségéhez is. Javítja a vas és a B12-vitamin felszívódását, vérszegénység kezeléséhez használják. Kutatások során megállapítást nyert, hogy a folsavhiány valamint a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát jelentő, emelkedett homocisztein szint között egyértelmű összefüggés van.
Az egészséges ember mintegy 5-15 mg folsavat raktároz a szervezetében. Legjobb természetes folsavforrás a máj, a leveles zöldségek (különösen a paraj), a gyümölcsök, és az élesztő.
Összetevők: Rezveratrol, Koenzim Q10, folsav, zselatin.
Hatóanyag napi adagban:
|
1 kapszula |
Rezveratrol |
116,6 mg |
Q10 Koenzim |
119 mg |
Folsav |
0,98 mg *RDA 500% ** UL 100 %
|
*RDA: A felnőtteknek ajánlott napi bevitel %-a. **UL: A napi maximális vitamin/ásványi anyag mennyiség %-a.
Felhasználási javaslat: - 1 kapszula / nap.
Kiszerelés: - 30 db kapszula.
Megszokott
|