Matcha Tea (28g)

Matcha Tea (28g) - 2500 Ft
Cikkszáma: 2111
Ára: 2500 Ft
Bonuszpont: 8
Ajánlja ismerősének !
Termékvélemény

Sajnos a termék nincs raktáron !


Matcha Tea from 100% natural Green Tea!
Finom porrá őrölt kínai eredetű zöld tea!

A matcha zöld tea a japán teaszertartások több évszázados múltra visszatekintő teája, a teák megismerésének, a természetes ízek elfogadásának és élvezésének utolsó állomása. Bár a matcha a japán teakultúra esszenciája, az alapjául szolgáló könnyed ízvilágú, szinte virágillatú tea kínai eredetű.

Feldolgozása:
A feldolgozás összes fázisa nagy tapasztalatot és odafigyelést igényel. A hidegebb éghajlati viszonyok végett, mesterségesen befedett teaültetvényeken termesztik. Az árnyékban nevelt teacserjék lassabban nőnek, így magasabb lesz a klorofill és a theanin-tartalmuk. A thenin aminosav segít ellensúlyozni a koffein, izgató hatását és megnyugtatja az elmét. A zsenge tealeveleket szelektív szüretelés és enyhe gőzölés után hónapokra elzárják a nedvességtől, a fénytől és a melegtől. Ezt követően malommal púderfinomságú porrá őrlik.

Készítsd el a legtökéletesebb Matchát!
1. Tegyen 2 gramm Matcha teát egy szélesebb teáscsészébe.
Tradició szerint: A matcha teát tradicionálisan hűvös helyen, légmentes tárolóban, sötétben tartjuk. Fogyasztáskor, aprólyukú szitával, szobahőmérsékleten átszitáljuk, így eltávolítjuk a csomókat.

2. Keverje el a hozzáadott vízzel vagy tejjel csomómentesre.
Tradició szerint: A teáscsészét forró vízzel feltöltve átmelegítjük, majd szárazra töröljük. Az átszitált matcha teát az így előmelegített tálba tesszük és 80C°-os vízzel egyenletesen simára keverjük. A keveréshez tradicionálisan bambusz habverőt használunk.

3. Az elkészült teát szervírozza teáscsészékbe.
Tradició szerint: A matcha teát fogyasztva nemcsak a tea levelét, hanem magát a tealevél rostjait is elfogyasztjuk. A hagyományok szerint a matcha teát semmilyen hozzáadott anyaggal nem ízesítjük fogyasztás előtt. Természetes könnyed ízében a közönséges keserűség nyomokban sem bukkanhat fel.

A japán matcha zöld teából alapvetően kétféle stílusú tea készíthető.
1. Az Usucha (híg tea):
2 gramm matcha teát 1 dl vízzel a leírt módon krémesre, habosra keverjük, ügyelve arra, hogy a tea felülete minél homogénebb, simább habú legyen.

2. A Koicha (sűrű tea):
Elkészítése nagyobb gyakorlatot igényel. 4 gramm teát és 1/2 fl vizet lassú mozdulatokkal krémesre keverjük és ízlés szerint kevés vízzel hígítjuk.

Összetevők:
Matcha tea por.

Fogyasztási javaslat:
- A teát gyerekek is fogyaszthatják, de csak korlátozott mennyiségben.
- 7-9 éves kor: 2,1 g Matcha tea / nap.
- 10-12 éves kor: 3,2 g Matcha tea / nap.
- Felnőtteknek: 4-8 g Matcha tea / nap.
- Terhes nők fogyaszthatják a Matcha teát, de csak korlátozott mennyiségben: max. 4 g Matcha tea / nap.

Kiszerelés:
- 7x2 tégely = 28 g.

Összes: 0 db

E-mail: info@flavitamin.hu
Telefonos megrendelés
(Minden hétköznap 10:00 és 14:00 között):
+36/70 431-4750