Flavin7 Alliin kapszula (30db)

Flavin7 Alliin kapszula (30db) - 4900 Ft
Cikkszáma: 2067
Ára: 4900 Ft
Bonuszpont: 16
Ajánlja ismerősének !
Termékvélemény


Flavin7 Alliin
Flavin7 bioflavonoid komplex + Alliin!

Mik azok a Flavonoidok?
A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik.

A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van.

Csökkentik a LDL ("rossz" koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.

Megtekintem a Flavonoidokról szóló rövid, ismertető videót!

Mióta ismerjük a Flavonoidokat?
1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.

Mire jók a Flavonoidok?
A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.

A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.

A fokhagyma legaktívabb hatóanyaga!


FokhagymaAz Alliin kapszula daganatmegelőző tulajdonságát úgy fejti ki, hogy eközben elkerülhetjük a fokhagyma átható szagával járó kellemetlenségeket, illetve a nyers fokhagyma okozta gyomorégést.

Alliinból allicin a legerősebb hatóanyag!
A fokhagyma természetes fogyasztása közben a benne lévő alliinből a fokhagyma sejtsérülésének hatására az alliináz-enzim aktiválódásának köszönhetően alliicin képződik. A főzés során az alliin és az alliináz enzimek a hő hatására károsulnak, így ez a folyamat nem tud végbemenni.

Tudta Ön?
A fokhagyma gyógyhatását több, mint 200 féle biológiailag agtív vegyülete (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek) adja. Biokémiailag a legaktívabb, a 100 féle kéntartalmú vegyülete, elsősorban az alliin, a legerősebb hatóanyaga pedig az erős antibiotikus és antikarcinogén hatású allicin.

Egy kis történelem:
A fokhagymát régóta világszerte termesztik és alkalmazzák. A népi gyógyászatban régóta használják, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként. Az egyiptomi piramisok építésekor a dolkozó munkások között fokhagymát, hagymát és retket osztogattak a fertőző betegségek megelőzésére. A római légiók általános egészségmegőrzésében jelentős szerepet játszott. A fokhagyma tehát, örök háziszerként vírusölő, antibakteriális, immunrendszer erősítő gyógynövényként van számontartva ősidők óta.

A legújabb kutatási eredmények az alliin kemopreventív tulajdonságát igazolják!
Jelen tanulmány célja az volt, hogy összehasonlítsuk a fokhagyma porok kemopreventív hatékonyságait az aktív kéntartalmú vegyületek szintjei alapján. A 3 héten át tartó megfigyelés kezdetén a májrák kialakulásának szimulált előidézésére 10 injekciós elosztásban alfatoxin B1 (AFB1) (0,0025 mg/testtömegkilógramm) került beadásra egyedenként. A patkányok természetes étrendjéhez ezután 3 héten keresztül 5% különböző alliin tartalmú fokhagymaport adagoltunk. A megfigyeléses időszak végén a tanulmány rámutatott, hogy a fokhagymaport fogyasztó állatok esetében alacsonyabb volt a daganatos májsejtek megjelenésének aránya, valamint mértéke. Szignifikáns összefüggés figyelhető meg az eredmények sikerességében és a diétás étrendbe beépített fokhagymapor alliintartalmának növekedésében.
A daganatos elváltozások mértéke és az alliin tartalom fordított arányosságot mutatnak.

Az amerikai rákkutatók szakmai folyóiratának, a Journal of the National Cancer Institute-nak a hasábjain olyan tanulmányt publikáltak, amelyből kiderül, hogy azoknál az embereknél, akik több fokhagymát, hagymát (vagy az Allium családba tartozó más növényeket) fogyasztanak, a gyomorrák sokkal kisebb arányban fordul elő, mint az ezeket mellőző személyeknél.
Ismeretessé vált az is, hogy a fokhagyma fogyasztása csökkenti a vastagbélrák előfordulásának valószínűségét.

Összetevők:
Garlic Extract Powder (Alliin 3%), Flavin7 Bioflavonoid complex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítmány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva héj szárítmány, almahéj szárítmány), kapszula borítása: zselatin.

Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben:

1 kapszula 2 kapszula
Garlic Extract Powder
Ebből: Alliin
300 mg
9 mg
600 mg
18 mg
Összes polifenol
Ebből:
- Flavonoid
- Rezveratrol
16,6 mg +- 10%

11,6 mg
0,008 mg
33,2 mg +- 10%

23,2 mg
0,016 mg


Felhasználási javaslat:
- 2 kapszula / nap. Bő vízzel lenyelni.

2 kapszula = 5 nagy gerezd fokhagyma.


Kiszerelések:
- 30 db kapszula, 100 db kapszula.

Összes: 0 db

E-mail: info@flavitamin.hu
Telefonos megrendelés
(Minden hétköznap 10:00 és 14:00 között):
+36/70 431-4750